Axtarıram...
среда, 9 октября 2013 г.

Göbələk ilə leço


Tərkibi: 
500 q şirin bibər
440q pomidor
200 q göbələk
150q xama
100 q düyü
3 x.q. bitki yağı
2 soğan
2 deste cəfəri
1 xörək qaşığı kərə yağı
quru qırmızı istiot
duz ,istiot
Hazırlanması:
İlk öncə onu deyək ki, bu leço qışa saxlanmır. Əvvəlcə düyünü yuyun.Sonra üstünə duzlu su, kərə yağı əlavə edib qaynadın.Qazana qat-qat  qabığı doğranmış pomidorları, doğranmış bibərləri və yumru düyünü qatıb, qaynadırıq. Sonra hər qata duz əlavə edin. Sonra soğanı xırda-xırda doğranmış soğan, cefəri və göbələk əlavə edib, qarışdırın.Üstünə quru qırmızı bibər ,su və xama əlavə edirik.Bunları tavadakıların üstünə qatıb,20 dəqiqə zəif odda qaynadırıq.Sonra qazanın qapağını götürüb,sobaya qoyun.Hazır olana qədər bişirin.

Muradova Mələk xanım , Balakən şəhəri

Digər Leço resptləri
Bölüşün:

0 коммент.:

Отправить комментарий