Tərkibi: 500 q un
200 q şəkər tozu
1 yumurta
100 q bitki yağı
yarım ç.q. soda
1 çimdik duz
Hazırlanması:
Əvvəlcə una çay sodası və qaynar su əlavə edirik və xəmir yoğruruq.Sonra soyuduruqvə ona yumurta qatırıq. Xəmiri ətçəkən maşından keçiririk. Amma ətçəkən maşının bıçaq yerininin ortasında 0,17 mm diametr ölçüdə xırda dişləri olan metal lövhəcik qoyulur. Ətçəkən maşından çıxan burma xəmir 8 sm uzunluqda bərabər hissələrə bölünür.
Bamiyə bitki yağında qızardılır, şəkər şərbətinə batırılır və şərbəti canına çəkdikdən sonra üstünə qənd pudrası səpilib,süfrəyə verilir.
0 коммент.:
Отправить комментарий