Axtarıram...
среда, 9 октября 2013 г.

Şaftalı cemi

Ləvazimatlar:
2.5 qram yetişmiş şaftalı
1 kq şəkər tozu
250 qram qovrulmuş qoz
Hazırlanması:
Şaftalı cemi bişirərkən 2.5 qram yetişmiş şaftalı təmizlənib uzununa bir neçə dilimə bölünür və üstünə 1 kq şəkər tozu tökülür, 7 – 8  saatdan sonra odun üzərinə qoyulub 10 dəqiqə bişirilir. Daha sonra götürülüb 3 – 4 saat saxlanılır və yenidən bərkiyənə qədər bişirilir. Odun üstündən götürməyə az qalmış ona limon şirəsi tökülür.Bu cemə 250 qram qovrulmuş qoz ləpəsi əlavə etsəniz daha yaxşı olar.


Bölüşün:

0 коммент.:

Отправить комментарий