Axtarıram...
среда, 9 октября 2013 г.

Balqabaq qutabı

Xəmiri üçün:
3 stəkan un
1 stəkan su
duz
İçi üçün:
adambaşına-250 qram balqabaq
25 qram nar
1 ədəd soğan
30 qram ərinmiş yağ
0.1 qram darçın
duz,istiot
Hazırlanması:
Balqabaq soyulub xırda doğranılır,dayaz qazanda üstünə su tökülüb qapağı örtülərək öz buğunda bişirilir.Sonra soğan yağda qızardılaraq balqabaqa qatılır, ona duz, nar, darçın qatılıb qarışdırılır.
Ələnmiş una su və duz qatılıb, bərk xəmir yoğrulur.Həmin xəmir 1 mm qalınlığında yayılır, kasa ağzı boyda kəsilir və həmin dairələrin bir tərəfinə balqabaq qoyulub aypara şəklində bükülür və kənarları qatlanıb tavada qizğın yağda qızardılır.
Süfrəyə verilən zaman qutabın üstünə yağ çəkilir.
Bölüşün:

0 коммент.:

Отправить комментарий